Настани

Новата визии и старите планови за Скопје?

по повод промоцијата на македонското, албанското и англиското издание на монографската студија СКОПЈЕ – СВЕТСКОТО КОПИЛЕ: Архитектурата на поделениот град од Милан Мијалковиќ и Катарина Урбанек

Продолжи со читање →

Книжевна манифестација “Македонската литература во превод”

На 5 и 6 декември 2011 година се одржа книжевната манифестација “Македонска литература во превод” во организација на Издавачката куќа Готен во партнерство со “Независните писатели на Македонија”, Здружението “Курс” од Сплит и фондот “Традуки” од Берлин.

Продолжи со читање →

Работилница на тема Communicating South-East European Literature, 2 дел

Роберт Алаѓозовски, главниот и одговорен уредник на издавачката куќа Готен на РАБОТИЛНИЦАТА за стручњаци кои се занимаваат со посредување со книжевноста од Југоисточна Европа, оддржана во СПЛИТ, ХРВАТСКА 3-6 декември 2009 година во организација на TRADUKI на тема Communicating South-East European Literature, 2 дел

Продолжи со читање →