View Cart “Менаџмент на уметноста во турбулентно опкружување” has been added to your cart.

Допирот на пијанистот

Романот Допирот на пијанистот ја раскажува приказната за генијалниот њујоршки пијанист Габриел Голдман. Книгата се отвора кон читателот како калинка: неколку зрнца филозофски роман, неколку зрнца роман за уметноста, неколку зрнца љубовна приказна. Комел префинето ги комбинира јазичните игри и разновидните раскажувачките слоеви за да ја долови целата магија и проклетството на човекот надарен со невообичаен талент за свирење и создавање музика. Книгата може да се чита и како парабола за уметничкото творештво и за односот на големите уметници кон создавањето.

Мирт Комел е писател и филозоф, предавач на Факултетот за општествени науки и на Факултетот за филозофија во Љубљана. Автор е на бројни научни дела, а неговите книжевни дела варираат од драми и драмски песни до текстови за патување. Допирот на пијанистот е негов прв роман.

Превод од словенечки јазик: Иванка Апостолова Баскар

Книгата е објавена со поддршка на Јавната агенција за книга на Република Словенија

200.00 ден

Детали за Книгата

Страници

180

Дизајн на насловна

Бранко Прња

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-88-9

Издадена

2017

Едиција

Контемпоранеа

За Авторот

Мирт Комел

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Допирот на пијанистот”