АМОК; луксембуршка љубовна приказна

Амок; луксембуршка љубовна приказна е роман на луксембуршкиот писател Тулио Форџарини за кој во 2013 година ја добива наградата за литература на Европската Унија.
Романот низ призмата на петнаесетгодишниот протагонист кој живее на општествените маргини проговорува за проблемите на социјалната изолација, запоставеноста, недостигот на перспектива, нарушувањето во однесувањето и бесмисленото насилство.
Книгата е напишана на толку интензивен начин што го вовлекува читателот во фиктивниот свет на главните ликови кои, пак, се обидуваат да побегнат од стварноста. Книгата е објавена ос поддршка на програмата „Креативна Европа“ на Европската Унија.

200.00 ден

За Авторот

Тулио Форџарини

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “АМОК; луксембуршка љубовна приказна”