Градината на Олива

Како може сѐ уште да се пишува за настани од Втората Светска војна, за кои по секоја цена сакаме да пишуваме, нешто силно нѐ притиска одвнатре? Во потрагата за метафори за премолчената и потисна историја авторката го развива тоа плетиво од фиктивното и фактичното.

60.00 ден

Детали за Книгата

Страни

323

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-43-8

Издадена

2014

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Алида Бремер

Како може сѐ уште да се пишува за настани од Втората Светска војна, за кои по секоја цена сакаме да пишуваме, нешто силно нѐ притиска одвнатре? Во потрагата за метафори за премолчената и потисна историја авторката го развива тоа плетиво од фиктивното и фактичното.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Градината на Олива”