Купи!

Сеќавањата на еден јаничар

Темите што авторот ги покренува, меѓурелигискиот и меѓуцивилизацискиот допир, судир и комуникација се актуелни и денес. И денес судирот меѓу исламот и христијанството е разгорен како пред петстотини години. На тој фон, читањето на оваа проза ќе биде и поучно и забавно за читателот.

150.00 ден

Детали за Книгата

Страни

301

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-21-6

Издадена

2012

Eдиција

Алказар

За Авторот

Константин Михаиловиќ

Темите што авторот ги покренува, меѓурелигискиот и меѓуцивилизацискиот допир, судир и комуникација се актуелни и денес. И денес судирот меѓу исламот и христијанството е разгорен како пред петстотини години. На тој фон, читањето на оваа проза ќе биде и поучно и забавно за читателот.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Сеќавањата на еден јаничар”