Домашна змија

Мистичноста на книгата е метафора за распадот на албанскиот живот кој се загубил помеѓу различните генерации и различните времиња. Минатото е обременето со чувството на вина, а сегашноста е чистилиште. Додека иднината е инкарнирана во еден дома за слепи лица. Оваа книга зборува за очајот на пост-тоталитарниот колапс на душата, која се препелка како јагула низ лавиринтите на подземните потоци.

60.00 ден

Детали за Книгата

Страни

248

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-60-5

Издадена

2016

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Аријан Лека

Мистичноста на книгата е метафора за распадот на албанскиот живот кој се загубил помеѓу различните генерации и различните времиња. Минатото е обременето со чувството на вина, а сегашноста е чистилиште. Додека иднината е инкарнирана во еден дома за слепи лица. Оваа книга зборува за очајот на пост-тоталитарниот колапс на душата, која се препелка како јагула низ лавиринтите на подземните потоци.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Домашна змија”