Една жена

Во 97 поглавја од романот, Естерхази пишува за љубовта од различни агли, осветлувајќи ја во перспективата на блискоста, омразата, сексот, желбата, играта, слабоста, моќта, при што книгата може да се чита како еден вид енциклопедија на љубовта. Книгата е објавена ос поддршка на програмата „Креативна Европа“ на Европската Унија.

200.00 ден

За Авторот

Петер Естерхази

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Една жена”