Купи!

Грималда

Романот успева да сконцентрира во единствен наратив доста широк и различен материјал, како и соодветна галерија на ликови, кои заедно оформуваат динамична и читлива, иако комплексна проза, структурирана на начин што наликува на логиката на окото на филмската камера. Разоткривањето на криминалистичкиот заплет на романот, го насочува и кон, поради откриените врски меѓу политиката и криминалот, корупцијата во полицијата и дамките на Татковинската војна, квалитетите на една ангажирана проза.

200.00 ден

Детали за Книгата

Страни

308

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-50-69

Издадена

2015

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Еди Матиќ

Романот успева да сконцентрира во единствен наратив доста широк и различен материјал, како и соодветна галерија на ликови, кои заедно оформуваат динамична и читлива, иако комплексна проза, структурирана на начин што наликува на логиката на окото на филмската камера. Разоткривањето на криминалистичкиот заплет на романот, го насочува и кон, поради откриените врски меѓу политиката и криминалот, корупцијата во полицијата и дамките на Татковинската војна, квалитетите на една ангажирана проза.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Грималда”