Sale!

„Досие: Ѕвезда Немезис“

Книгите од Астро Гном едицијата не се научни документи, нивната идеја не е да бидат егзактни, ниту содржат физички формули.  Напротив, идејата е во играта помеѓу фактот и фикцијата да се создаде нешто што на западот се нарекува факција, а авторот го претпочита изразот едукативна проза.

100.00 ден

Детали за Книгата

Страни

184

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-07-0

Издадена

2011

Eдиција

Астро гном

За Авторот

Бранко Прља

Бранко Прља е графички дизајнер, писател и основач на првиот електронски конкурс за литература во Македонија, Електролит. Има објавувано раскази во земјава и странство. Други позначајни дела на Бранко Прља се збирката куси раскази „За секого по нешто, за некого ништо“ (2003) и збирките едукативна проза „Досие: Планета Икс“(2009) и „Досие: Ѕвезда Немезис“(2011).

Книгите од Астро Гном едицијата не се научни документи, нивната идеја не е да бидат егзактни, ниту содржат физички формули.  Напротив, идејата е во играта помеѓу фактот и фикцијата да се создаде нешто што на западот се нарекува факција, а авторот го претпочита изразот едукативна проза.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “„Досие: Ѕвезда Немезис“”