Избришана

Луцидност, општествена критичност и духовитост, го карактеризираат стилот на Мацини. Тој го разоткрива пеколот на словенечката бирократија, по падот на еднопартискиот систем, при што нововоспоставената демократија создава еднаква неправедност во општеството. Романот изобилува со фокусирана, напната и раздвижена нарација.

60.00 ден

Детали за Книгата

Страни

273

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-50-66

Издадена

2015

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Миха Мацини

Луцидност, општествена критичност и духовитост, го карактеризираат стилот на Мацини. Тој го разоткрива пеколот на словенечката бирократија, по падот на еднопартискиот систем, при што нововоспоставената демократија создава еднаква неправедност во општеството. Романот изобилува со фокусирана, напната и раздвижена нарација.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Избришана”