Многу Малку светлина

Бегствата на ликовите, во овие три приказни, во сонувањата и во фантазирањата се претвораат во кошмари, во поголеми или помали лудила. Авторот низ животните ангажмани на овие јунаци, неприспособени и, конечно, поразени, дава анализа на крајот на 20 век како на свет на безнадежност.

60.00 ден

Детали за Книгата

Страни

280

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-47-6

Издадена

2015

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Владан Матијевиќ

Бегствата на ликовите, во овие три приказни, во сонувањата и во фантазирањата се претвораат во кошмари, во поголеми или помали лудила. Авторот низ животните ангажмани на овие јунаци, неприспособени и, конечно, поразени, дава анализа на крајот на 20 век како на свет на безнадежност.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Многу Малку светлина”