Купи!

Визуелен текст

Со иновативниот пристап кон поимот визуелен текст, Соња Бриски Узелац го напушта традиционалниот семиотички однос помеѓу сликите и значењата во виртуелниот простор на дигиталната култура, приклонувајќи се кон именување на новата стварност и залагајќи се за нова интердисциплинарно заснована наука за медиумската комуникација со сликата.

250.00 ден

Детали за Книгата

Страни

331

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-44-5

Издадена

2014

Eдиција

Лантерна

За Авторот

Соња Бриски Узелац

Со иновативниот пристап кон поимот визуелен текст, Соња Бриски Узелац го напушта традиционалниот семиотички однос помеѓу сликите и значењата во виртуелниот простор на дигиталната култура, приклонувајќи се кон именување на новата стварност и залагајќи се за нова интердисциплинарно заснована наука за медиумската комуникација со сликата.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Визуелен текст”