Здивот врз мермерот

Здивот врз мермерот е првиот роман на литванската писателка Лаура Синтија Черниаускаите, за кој во 2009 година ја доби Наградата на Европската Унија за литература.

Здивот врз мермерот е умешно раскажана драма за болната осаменост, семејството и релациите меѓу жените и мажите. Черниаускаите пишува за копнежот, за недоживеаната интимност, за мекоста и тежините на срцето.

Романот ја раскажува приказната за една млада мајка и нејзиното семејство, кое посвојува шестгодишно момче неспособно да се вклопи во новото семејство и го убива својот посвоен брат. Романтична балада со заплет на трилер. Книга исполнета со толку силни емоции што речиси го чувствувате дишењето на ликовите додека ја читате.

Превод од италијански јазик: Анета Симовска

200.00 ден

Детали за Книгата

Страници

210

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-95-7

Издадена

2018

Едиција

Контемпоранеа

За Авторот

Лаура Синтија Черниаускаите

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Здивот врз мермерот”