Злобни овци

Зборувајќи за луѓе и настани од крајот на осумдесеттите оваа книга не враќа во едно катастрофично време кое сите го заборавивме. Време кога блоковската поделба беше се уште силна, и иако крајот на тоталитаристичкиот источен лагер и крајот на социјалистичкиот утопизам се гледаше, немаше чекори што укажуваа дека промените брзо ќе се случат.

60.00 ден

Детали за Книгата

Страни

228

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-50-65

Издадена

2015

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Катја Ланге Милер

Зборувајќи за луѓе и настани од крајот на осумдесеттите оваа книга не враќа во едно катастрофично време кое сите го заборавивме. Време кога блоковската поделба беше се уште силна, и иако крајот на тоталитаристичкиот источен лагер и крајот на социјалистичкиот утопизам се гледаше, немаше чекори што укажуваа дека промените брзо ќе се случат.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Злобни овци”