Новости

Меѓународна академија за книжевен менаџмент и промоцијата на преводите – прв ден (видео)

Преглед на првиот ден на Меѓународната академија за книжевен менаџмент и промоцијата на преводите, која се одржа од 18 до 22 мај во Драч и Скадар, Албанија.

Втората сесија на Академијата се одржа под слоганот „Нека биде можно да се случи“ и собра повеќе од 30 професионалци од областа на издаваштвото, кои добија интензивен тренинг и можност да ги развиваат своите професионални капацитети.

Видео: Ендри Муај

Академијата е дел од проектот Balkan Translations Collider, кофинансиран од програмата „Креативна Европа“ на Европската Унија.

#CreativeEurope4Books

#BalkanTranslationsColliderОстави Коментар