Купи!

Опсада на црквата Свети Спас

Стил што успева мазно и мудро да го спои архаичниот среден век и најпоследните колективни трауми, во една морбидна гротеска и ониричка поезија,преоѓајќи преку хоризонталните и вертикалните меридијани на историјата, нејзините пресврти и влијанието врз човечките судбини.

200.00 ден

Детали за Книгата

Страни

455

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-35-3

Издадена

2014

Eдиција

Алказар

За Авторот

Горан Петровиќ

Стил што успева мазно и мудро да го спои архаичниот среден век и најпоследните колективни трауми, во една морбидна гротеска и ониричка поезија,преоѓајќи преку хоризонталните и вертикалните меридијани на историјата, нејзините пресврти и влијанието врз човечките судбини.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Опсада на црквата Свети Спас”