Купи!

Шахта

Шахта припаѓа на жанрот негативна утопија и претставува некој вид синтеза на 90-тите во Србија и радикализацијата на современоста, на 1984 и на Странецот. На Орвел му припаѓа визијата на тоталитарните општества, На Ками сцените на судење на нараторот-убиец и омразата кон џганот.

100.00 ден

Детали за Книгата

Страни

175

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-40-7

Издадена

2014

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Андрија Матиќ

Шахта припаѓа на жанрот негативна утопија и претставува некој вид синтеза на 90-тите во Србија и радикализацијата на современоста, на 1984 и на Странецот. На Орвел му припаѓа визијата на тоталитарните општества, На Ками сцените на судење на нараторот-убиец и омразата кон џганот.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Шахта”