Циганин, ама најубавиот

Циганин, ама најубавиот е еден од најнаградуваните хрватски романи во последните години. Жанровски тежок за одредување, затоа што истовремено може да се чита како криминалистички роман, љубовна приказна, општествена критика, филозофски роман за тоа колку нештата навистина се такви какви што изгледаат. Протагонистите на овој одличен роман сочинуваат интригантна галерија од ликови кои ги препознаваме од нашите стравовите во секојдневието. Но, она што од овој роман прави неповторливо читателско искуство е мајсторскиот начин на кој тие се вткаени во приказната.. Книгата е објавена ос поддршка на програмата „Креативна Европа“ на Европската Унија.

300.00 ден

За Авторот

Кристијан Новак

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Циганин, ама најубавиот”