Новости

Разговор со Рику Корхонен по повод добивањето на Наградата на Европската Унија за литература (видео)

Финскиот писател Рику Корхонен престојуваше во Скопје во рамки на фестивалот „Букстар“, каде што на 20 ноември беше одржана промоцијата на неговата книга „Медицински роман“. За овој роман, во 2010 година Корхонен ја доби Наградата на Европската Унија за литература.

Погледнете го видеото направено по повод добивањето на оваа награда:Остави Коментар