Новости

(видео) „Готен“ го објави романот „Пчели“ од Мелис Фридентал, добитник на европската награда за литература

Во овој необично напнат роман, Мелис Фридентал ги опишува авантурите на Лаурентиус Хилас, студент кој кон крајот на XVII век пристигнува на факултетот во Тарту, Ливонија, за да го продолжи своето универзитетско образование.

Повеќе за романот во видеотоОстави Коментар