Апокалипса.мк

Постоеше само Државата, Нова Македонија и нејзиниот народ. Сите веруваа во неа и работеа за неа. Ослободителната Војска ги исчисти последните траги од недржавните уверувања и тенденции, предавниците беа истребени, а непослушните скротени. Сè беше во совршен ред благодарение на Државата. Таа беше светлината заради која сите се будеа, она на што се покоруваа и она за што сонуваа. Сепак, Тома беше поинаков.

250.00 ден

Детали за Книгата

Страници

236

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-92-6

Издадена

2018

Едиција

Контемпоранеа

За Авторот

Бранко Прља

Бранко Прља е графички дизајнер, писател и основач на првиот електронски конкурс за литература во Македонија, Електролит. Има објавувано раскази во земјава и странство. Други позначајни дела на Бранко Прља се збирката куси раскази „За секого по нешто, за некого ништо“ (2003) и збирките едукативна проза „Досие: Планета Икс“(2009) и „Досие: Ѕвезда Немезис“(2011).

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Апокалипса.мк”