Купи!

Минута молчење

„Седнуваме облеани во солзи..“ – така почнува, со завршниот хор на Бах, новата приказна на Зигрфид Ленц, Минута молчење. На погребната церемонија во аудиториумот на средно училиште, некаде на северниот брег на Германија, која е организирана за наставничката Стела, додека помладите ученици се буцкаат и туркаат, додека очите на многу колеги се влажни, а ритуалот на говори, венци и песни се одвива на сцената, ученикот Кристијан најмногу страда, горко, бидејќи младата наставничка по англиски јазик, била првата голема љубов на неговиот живот. Сите стануваат за едноминутното молчење и во овој момент Кристијан се сеќава на изминатата среќа и си ја раскажува себеси и на читателите оваа приказна.

100.00 ден

Детали за Книгата

Страни

196

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-14-8

Издадена

2012

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Зигфрид Ленц

„Седнуваме облеани во солзи..“ – така почнува, со завршниот хор на Бах, новата приказна на Зигрфид Ленц, Минута молчење. На погребната церемонија во аудиториумот на средно училиште, некаде на северниот брег на Германија, која е организирана за наставничката Стела, додека помладите ученици се буцкаат и туркаат, додека очите на многу колеги се влажни, а ритуалот на говори, венци и песни се одвива на сцената, ученикот Кристијан најмногу страда, горко, бидејќи младата наставничка по англиски јазик, била првата голема љубов на неговиот живот. Сите стануваат за едноминутното молчење и во овој момент Кристијан се сеќава на изминатата среќа и си ја раскажува себеси и на читателите оваа приказна.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Минута молчење”