Sale!

Рај во пеколот

Зрел книжевен зафат кој не го остава читателот рамнодушен, туку го активира читателското љубопитство. Аплицираните имиња во романот се необични, но токму затоа привлекуваат внимание. Одделните епизоди меѓусебно кореспондираат, без авторска потешкотија, да се “смисли” нов настан. Напротив, сижето е компактно и промислено. Употребата на директниот говор, уште од почетокот на романот, н¢ ослободува од долги, воведни описи и директно н¢ воведува во темата. Мислата е концизна, јазикот е со современи жаргони на личностите во пубертет, а тоа го прави романот современ и актуелен.

250.00 ден 200.00 ден

Детали за Книгата

Страни

167

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-51-3

Издадена

2015

Eдиција

Enfant Terible

За Авторот

Марија Ралповска

Зрел книжевен зафат кој не го остава читателот рамнодушен, туку го активира читателското љубопитство. Аплицираните имиња во романот се необични, но токму затоа привлекуваат внимание. Одделните епизоди меѓусебно кореспондираат, без авторска потешкотија, да се “смисли” нов настан. Напротив, сижето е компактно и промислено. Употребата на директниот говор, уште од почетокот на романот, н¢ ослободува од долги, воведни описи и директно н¢ воведува во темата. Мислата е концизна, јазикот е со современи жаргони на личностите во пубертет, а тоа го прави романот современ и актуелен.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Рај во пеколот”