Разбивање

Од една страна доминира еден хиперреалистички и документаристичко сув и прецизен стил, а од друга страна романот поприма елементи на сатира и анегдота, и на места преминува во фантазмагорија. Зад таквиот жанровски и стилистички потход се крие намерата на младиот автор сака да ја прикаже насилната природа на современото српско општество. Во однос на прикажувањето на некои настани од недамнешното минато кои оставија длабок траг врз српското општество

60.00 ден

Детали за Книгата

Страни

276

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-33-9

Издадена

2013

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Милош Живановиќ

Од една страна доминира еден хиперреалистички и документаристичко сув и прецизен стил, а од друга страна романот поприма елементи на сатира и анегдота, и на места преминува во фантазмагорија. Зад таквиот жанровски и стилистички потход се крие намерата на младиот автор сака да ја прикаже насилната природа на современото српско општество. Во однос на прикажувањето на некои настани од недамнешното минато кои оставија длабок траг врз српското општество

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Разбивање”