Во името на таткото

Роман за три генерации од едно семејно стебло се одвива пред очите на јавноста разоткриено од еден навидум немушт раскажувач, кој не знае да направи селекција помеѓу она што треба да го изнесе во јавноста и она што се премолчува. Во раскажувањето има еден вулкан на тегобни ситуации, на психолошки драми, на силни емоции, комбинирани со лирични пасажи и сеќавања од војната.

60.00 ден

Детали за Книгата

Страни

85

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-50-6

Издадена

2015

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Имануел Мифсуд

Роман за три генерации од едно семејно стебло се одвива пред очите на јавноста разоткриено од еден навидум немушт раскажувач, кој не знае да направи селекција помеѓу она што треба да го изнесе во јавноста и она што се премолчува. Во раскажувањето има еден вулкан на тегобни ситуации, на психолошки драми, на силни емоции, комбинирани со лирични пасажи и сеќавања од војната.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Во името на таткото”