View Cart “Готен” has been added to your cart.
Sale!

За секого по нешто

Ако речете дека неговите раскази се постмодернистички или дека излегуваат од под големиот шинел на Данил Хармс – нема да згрешите. Ако минимализмот, збиеноста, едноставноста, бајковитоста и суптилниот хумор ги прогласите за упоришни точки на неговата поетика – исто така нема да згрешите.

60.00 ден 50.00 ден

Детали за Книгата

Страни

64

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-10-0

Издадена

2011

Eдиција

Enfant Terible

За Авторот

Бранко Прља

Бранко Прља е графички дизајнер, писател и основач на првиот електронски конкурс за литература во Македонија, Електролит. Има објавувано раскази во земјава и странство. Други позначајни дела на Бранко Прља се збирката куси раскази „За секого по нешто, за некого ништо“ (2003) и збирките едукативна проза „Досие: Планета Икс“(2009) и „Досие: Ѕвезда Немезис“(2011).

Ако речете дека неговите раскази се постмодернистички или дека излегуваат од под големиот шинел на Данил Хармс – нема да згрешите. Ако минимализмот, збиеноста, едноставноста, бајковитоста и суптилниот хумор ги прогласите за упоришни точки на неговата поетика – исто така нема да згрешите.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “За секого по нешто”