Купи!

Жртвено јагне

Ели Амир во оваа книга покажува дека е мајстор на зборот токму преку она што е најтешко, да се долови сложеноста на ситуацијата и на наративно и на карактерно ниво. Неговата реченица е совршено едноставна. Описите се прилагодени на светогледот на главниот јунак, но тие се полни со една неизнасилена лиричност и сензуалност. Јунаците имаат една простодушност, во која авторот, пласира една дискретна иронија која се состои во прекршувањето на големите идеи и зборови на социјалистичкиот кибуц на новото време преку светогледот на младите и едноставни души.

150.00 ден

Категорија Ознаки: , ,

Детали за Книгата

Страни

286

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-20-9

Издадена

2012

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Ели Амир

Ели Амир во оваа книга покажува дека е мајстор на зборот токму преку она што е најтешко, да се долови сложеноста на ситуацијата и на наративно и на карактерно ниво. Неговата реченица е совршено едноставна. Описите се прилагодени на светогледот на главниот јунак, но тие се полни со една неизнасилена лиричност и сензуалност. Јунаците имаат една простодушност, во која авторот, пласира една дискретна иронија која се состои во прекршувањето на големите идеи и зборови на социјалистичкиот кибуц на новото време преку светогледот на младите и едноставни души.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Жртвено јагне”