Новости

Рецензија во „Гардијан“ за „Чистка“ на Софи Оксанен

Софи Оксанен дефинитивно е една од моментално најголемите млади ѕвезди не само на финската туку и на европската литература. Моментално на македонски јазик е достапен само нејзиниот роман „Чистка“, книгата која на најдобар начин го доловува нејзиниот пристап кон големите историски теми.

На следниот линк можете да ја прочитате рецензијата на „Гардијан“ за „Чистка“:

https://www.theguardian.com/books/2010/aug/21/purge-sofi-oksanenОстави Коментар