Новости

(видео) Првенецот на Лаура Синтија Черниаускаите „Здивот врз мермерот“

„Здивот врз мермерот“ е првиот роман на литванската писателка Лаура Синтија Черниаускаите, за кој во 2009 година ја доби Наградата на Европската Унија за литература. Годинава филмот снимен според ова нејзино дело најпрво го виде литванската публика.Остави Коментар