Инкапсулирани тела

Романот на Ибрахимовиќ е мрачен, истодобно и наивен и мачен, небаре е напишан во треска на некоја детска болест и, на крајот, на еден сосема дискретен начин – одличен. За ваква книга треба и мир и време, треба трпението зада се открие она по коешто нејзината приказна се разликува од многубројните други приказни за растењето и созревањето, па на крајот, и од приказните за крајот на светот.

60.00 ден

Детали за Книгата

Страни

343

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-58-2

Издадена

2016

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Неџад Ибрахимовиќ

Романот на Ибрахимовиќ е мрачен, истодобно и наивен и мачен, небаре е напишан во треска на некоја детска болест и, на крајот, на еден сосема дискретен начин – одличен. За ваква книга треба и мир и време, треба трпението зада се открие она по коешто нејзината приказна се разликува од многубројните други приказни за растењето и созревањето, па на крајот, и од приказните за крајот на светот.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Инкапсулирани тела”