Купи!

На незнајниот јунак

Книгата како да сака катарзично да ги разреши сите проблеми со кои Србија како нација се соочуваше во поновата стогодишна историја. Би рекле дека се работи за аисториска метафикција која се обидува да направи дистописки наратив што се занимава и со сегашноста и со блиското минато на Србија.

150.00 ден

Детали за Книгата

Страни

346

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-29-2

Издадена

2013

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Сретен Угричиќ

Книгата како да сака катарзично да ги разреши сите проблеми со кои Србија како нација се соочуваше во поновата стогодишна историја. Би рекле дека се работи за аисториска метафикција која се обидува да направи дистописки наратив што се занимава и со сегашноста и со блиското минато на Србија.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “На незнајниот јунак”