Ноќта те разубеди

Станува збор за кондензирана и драматична проза во која авторот ги раскажува своите приказни од почеток до крај без паузи или непотребни дигресии. Ликовите се интензивно отсликани. Тие истовремено се и обични, секојдневни луѓе што можат да се сретнат во кој било поголем современ град и чудаци што имаат необични страсти и живеат според сопствените правила. Мејлак е мајстор за создавање атмосфера, напнатост, комбинација на сериозното и комичното.

60.00 ден

Детали за Книгата

Страни

221

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-64-3

Издадена

2016

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Пјер Џ. Мејлак

Станува збор за кондензирана и драматична проза во која авторот ги раскажува своите приказни од почеток до крај без паузи или непотребни дигресии. Ликовите се интензивно отсликани. Тие истовремено се и обични, секојдневни луѓе што можат да се сретнат во кој било поголем современ град и чудаци што имаат необични страсти и живеат според сопствените правила. Мејлак е мајстор за создавање атмосфера, напнатост, комбинација на сериозното и комичното.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ноќта те разубеди”