Punk is dead

Расказите од Punk is dead се напишани на директен и соголен јазик со посебна исповедна моќ. Авторот ги опишува со алкохол натопените секојдневни настани на раскажувачот и неговите сопатници. Тие се наоѓаат на општествените маргини, водејќи живот чии мотиви најчесто само самите можат да си ги објаснат. Аутсајдери од словенечкото општество, губитници кои се надвор од речиси секоја општествена вклученост. Но, Космач нивните мали драми ги прикажува со специфична човекова блискост и разбирање, така што кај читателот се појавува силна емпатија за нив. Збирката раскази е натопена со трагикомични ситуации, со свежи и сурови описи и многу нетипична убавина… А сите овие елементи уште еднаш го отвораат прашањето за етаблираните општествени норми.

Превод од словенечки јазик: Дарко Спасов

Книгата е објавена со поддршка на литературната мрежа Традуки.

200.00 ден

Детали за Книгата

Страници

166

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-93-3

Издадена

2018

Едиција

Контемпоранеа

За Авторот

Томаж Космач

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Punk is dead”