Купи!

Визуелни комуникации

Жарко Паиќ анализира на кој начин современата уметност, науката и хуманистичките дисциплини исчезнуваат пред логиката на информациската доба – со дигитална естетизација на светот. Несомнената теоретска луцидност и креативност на авторот се согледува во тоа што меѓу првите во регионот и пошироко го отвори просторот за проучување на односот помеѓу филозофијата и сликата, медиумите и новите медиуми на специфичен, условно би можело да се каже, постметафизички начин.

250.00 ден

Детали за Книгата

Страни

394

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-30-8

Издадена

2013

Eдиција

Лантерна

За Авторот

Жарко Паиќ

Жарко Паиќ анализира на кој начин современата уметност, науката и хуманистичките дисциплини исчезнуваат пред логиката на информациската доба – со дигитална естетизација на светот. Несомнената теоретска луцидност и креативност на авторот се согледува во тоа што меѓу првите во регионот и пошироко го отвори просторот за проучување на односот помеѓу филозофијата и сликата, медиумите и новите медиуми на специфичен, условно би можело да се каже, постметафизички начин.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Визуелни комуникации”