Завивањето на волкот

Напишана како книга со научни карактеристики, со фусноти, библиографија, филмографија, дискографија, содржина и индекс, таа има комбиниран дискурс бидејќи реалниот тривијалитет не може да се раскаже поинаку освен со банален јазик, додека иронијата и сарказмот често пати доаѓаат преку еден навредлив и метафоричен јазик.

60.00 ден

Детали за Книгата

Страни

233

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-50-67

Издадена

2015

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Аг Аполони

Напишана како книга со научни карактеристики, со фусноти, библиографија, филмографија, дискографија, содржина и индекс, таа има комбиниран дискурс бидејќи реалниот тривијалитет не може да се раскаже поинаку освен со банален јазик, додека иронијата и сарказмот често пати доаѓаат преку еден навредлив и метафоричен јазик.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Завивањето на волкот”