View Cart “Берлинско окно” has been added to your cart.
Sale!

Сатори

Одредени делови на текстот дишат со збиена и тешка поезија на поминување кон урбаната секојдневица, како безнадежен портрет на предградието. Елиминацијата на топонимите и воопшто редукција на контекстот (каде и кога се случува дејството), го мешаат стремежот кон универзалното и чудното. Невообичаен пејзаж и начин на патување (пеш и по автопат) и попатни ликови кои изгледаат бизарно.

200.00 ден 100.00 ден

Детали за Книгата

Страни

199

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-65-0

Издадена

2016

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Срѓан Срдиќ

Одредени делови на текстот дишат со збиена и тешка поезија на поминување кон урбаната секојдневица, како безнадежен портрет на предградието. Елиминацијата на топонимите и воопшто редукција на контекстот (каде и кога се случува дејството), го мешаат стремежот кон универзалното и чудното. Невообичаен пејзаж и начин на патување (пеш и по автопат) и попатни ликови кои изгледаат бизарно.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Сатори”