Купи!

Размерот на трагедијата

Мунзо ги открива апсурдите на секојдневието во кои неговите карактери се типични антихерои и антиподи на некогашните големи ликови. Тоа се дезориентирани луѓе лаконски во мислите и зборовите, луѓе кои не можат да се ослободат од баналноста и ефемерноста дури и во драматични моменти. Тој ја следи нивната внатрешна свест со прецизна, дури и надреална логика, така што неговите карактери се појавуваат во сета нивна шизофренија, од една страна целосно нормални од друга страна на работ на деменција.

150.00 ден

Детали за Книгата

Страни

253

Дизајн на насловна

Бранко Прља

Издавачка куќа

Готен

Јазик

македонски

ISBN

978-608-4625-22-3

Издадена

2012

Eдиција

Контемпоранеа

За Авторот

Ким Мунзо

Мунзо ги открива апсурдите на секојдневието во кои неговите карактери се типични антихерои и антиподи на некогашните големи ликови. Тоа се дезориентирани луѓе лаконски во мислите и зборовите, луѓе кои не можат да се ослободат од баналноста и ефемерноста дури и во драматични моменти. Тој ја следи нивната внатрешна свест со прецизна, дури и надреална логика, така што неговите карактери се појавуваат во сета нивна шизофренија, од една страна целосно нормални од друга страна на работ на деменција.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Размерот на трагедијата”