Новости

Мелис Фридентал го претставува својот роман „Пчели“

Во романот „Пчели“, Мелис Фридентал ги опишува авантурите на Лаурентиус Хилас, студент кој кон крајот на XVII век пристигнува на факултетот во Тарту, Ливонија, за да го продолжи своето универзитетско образование. Во тоа време Тарту има репутација на град на музите, но Лаурентиус се соочува со огромна беда, очај и луѓе што гладуваат. Ова ја зголемува неговата меланхолија и тој почнува да се сомнева дека повторно ги гледа духовите што го прогонуваат од неговото детство.

Погледнете го видеото во кое Фридентал го претставува овој необичен роман:Остави Коментар