Новости

Разговор со писателката Бранка Селаковиќ, која е на книжевна резиденција во Скопје (видео)

Разговор со писателката Бранка Селаковиќ во рамки на проектот Reading Balkans

Интервју со Бранка Селаковиќ [Branka Selakovic] во дневниот весник „Нова Македонија“ [Нова Македонија]. Бранка Селаковиќ во октомври е на книжевна резиденција во Скопје во рамки на проектот „Читајќи го Балканот“ [Reading Balkans], поддржан од програмата Креативна Европа на Европската унија и на Европската мрежа за превод и книги Традуки [Traduki]. Интервјуто е на Филип Димкоски.

https://www.novamakedonija.com.mk/…/%d1%99%d1%83%d0%b1…/

Нејзиното присуство во Скопје го пробуди интересот и на останатите медиуми, како Култура.мк за кои Селаковиќ даде општирно интервју со наслов: УМЕТНИЦИТЕ ГИ ОТВОРААТ ВРАТИТЕ КОН СВЕТОТ.Остави Коментар