Новости

Промоцијата на книгата „Утеха за Адамовото дрво“ од Инга Жолуде

Атмосферата на вчерашната промоција на книгата „Утеха за Адамовото дрво“ од Инга Жолуде. Жолуде зборуваше за односот на локалниот летонски контекст во нејзините раскази, за тоа зошто темите поврзани со смртта и загубата имаат толку големо значење во нејзините текстови, за релацијата меѓу современата летонска книжевност и поширокиот европски книжевен контекст.

Наскоро следува и видео за нејзиното гостување во Македонија. Промоцијата и објавувањето на книгата се поддржани преку програмата „Креативна Европа“ на Европската Унија.Остави Коментар