Новости

Интервју со Тијт Алексеев, автор на трилогијата за крстоносните војни (видео)

По одличната рецепција на романот „Поклонение“, Готен го објави второто продолжение на трилогијата за крстоносните војни, романот „Тврдината“.

Тијт Алексеев е писател, историчар и дипломат од Естонија. Погледнете го интервјуто со него направено по повод добивањето на Наградата на Европската Унија за литература:

фотографија: youtubeОстави Коментар